perjantai 12. joulukuuta 2014

Viljaton porkkanakakku



Mausteinen, kostea porkkanakakku. Tein kakun 24cm vuokaan.
Päällisestä tuli kirpeän sitruunainen jos pidät makeammasta niin lisää sokerin määrää.



 Porkkanakakku



5 munaa
2,5 dl ruokosokeria
125 g voita
3 dl mantelijauhoja
1 dl kookosjauhoja
2 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vanijlajauhetta
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl ruususuolaa
5 dl porkkanaraastetta 
(tiivisti painettu mittaan)

Päällinen:
300g maustamatonta tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
n.5rkl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon sulatetun voin kanssa, sekoita lopuksi joukkoon hieno porkkanaraaste.
Paista 175 asteisessa uunssa noin yksi tunti, niin ettei tikkuun jää taikinaa. 
Anna kakun vetäytyä yön yli/ useampi tunti.
Päällisen aineet sekoitetaan keskenään ja levitetään kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti