sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Jauhoton Siemenvuokaleipä


Tämä alkuperäinen resepeti taitaa kulkea nimellä kivikaudenleipä.
Leipä on todella täyttävää ja herkullisen makuinen.
Kuivattuja hedelmiä laitan joukkoon sen mukaan mitä kotoa löyyty, ne voi hyvin jättää pois takinasta jos laskee hiilareita, itse tykkään niiden makeudesta.






Siemenvuokaleipä

 

120 g saksanpähkinöitä
120 g auringonkukansiemeniä
120 g kurpitsansiemeniä
120 g manteleita
120 g seesaminsiemeniä
120 g pellavansiemeniä
n. 1 dl kuivattuja rusinoita/luumua/aprikoosia
1 dl öljyä
1 tl ruusuolaa
6 kananmunaa

Mittaan kaikkia siemeniä noin 100 g blenderiin ja ajan karkeaksi jauhoksi. Kaadan jauhon kulhoon ja lisään loput siemenet kokonaisena joukkoon, lisää loput ainekset (luumu/aprikoosi palasina) sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada leipävuokaan. Leipä tuntuu jämähtävän helposti vuokaan (rasvan määrästä huolimatta) niin laitan leivinpaperin sinne alle.
Paisto 175 asteessa 1 tunti.

Anna leivän vetätyä/viilentyä yön yli.
Pari siivua aamiaisella voin ja juuston kera pitää nälkää monta tuntia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti