perjantai 10. helmikuuta 2017

Kaurainen siemenleipä

 

Kaurainen siemenleipä

gluteeniton, maidoton, hiivaton


4 dl kaurahiutaleita  (gluteenittomia jos tarve)
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl rouhittuja hampunsiemeniä
1 dl rouhittuja pähkinöitä
3 rkl psylliumia
2 rkl chiansiemeniä
1 rkl puhdistamatonta suolaa
4 rkl kookosöljyä tai voita
4 dl lämmintä  vettä


Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata öljy/voi ja sekoita lämpimän veden joukkoon, kaada neste jauhoihin. Kaada taikina vuokaan ja anna turvota vähintään 20 minuuttia, voi turvottaa yön yli ja paistaa aamulla.

Uuniin 175 astetta ja n. 60 minuuttia.
 Ota leipä vuoasta noin puolen tunnin kuluttua uuniin laitoista niin paistuu tasaisemmin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti