tiistai 4. maaliskuuta 2014

Auringonkukansiemen keksit


Tykkään tehdä raakaruoka jälkiruokia ihan sen takia kun niissä ei käytetä jauhoa (gluteenia) eikä tarvitse uuniakaan lämmittää. Ovat myös toki sokerittomia ja ravintorikkaita. Niitä on myös kiva tarjota ihan pienille lapsille. 






Keksien ohje:

3 dl auringonkukasiemeniä
10 pehmeää taatelia
1,5 dl rusinoita
3 rkl pähkinävoita
2 rkl kookosöljyä
1 appellisiinin raastettu kuori

Puolet siemenistä + kaikki muut aineet jauheeksi/soseeksi. 
Itse käytän jauhamiseen bamixin myllyä jolla saa kaikki pähkinät hyvin rikki.
Kun taikina on soseena niin lisää loput siemenet, saa siis jää rakeiseksi.
Nostele taikinasta nokareita leivinpaperille ja painele pyöreiksi.
 Säilytä jääkaapissa.


Testi erä oli oikein hyvä, meille kaikille maistui seuraavaksi kokeilen raastaa sitruunan tai limen kuorta joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti