keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Talvinen glögijuustokakku




Juustokakut eivät yleensä kuulu lemppareihini. Mutta tästä tykkäsin, tein tätä joulun alla kun meillä oli vieraita. Kakku on hyvä tehdä päivää ennen kuin sen tarjoaa, jolloin se saa rauhassa maustua ja maku vain paranee.

 

 

Glögijuustokakku:

Pohja.
150 g
pipareita
75 g(luomu)voita
Täyte
4liivatelehteä
2 dlvispikermaa
1 rs  mascarpone juustoa
1 dltomusokeria
1 tlkanelia
1/2 tlkardemummaa
1appelsiinin raastettu kuori
3 rklappelsiininmehua
Kiille
4liivatelehteä
1 dlvettä
3 dl glögitiivistettä (Huom! tiivistettä ei valmista glögijuomaa)



Täytteen liivatteet on hyvä laittaa ensin kylmään veteen.
Sitten tehdä pohja; Murskataan piparit, sulatetaan voi ja yhditetään ne. Seos levitetään irtopohjavuokaan (24cm), pohjalle on hyvä laittaa leivinpaperia.

Vispataan kerma, lisätään sinne kaikki mausteet. Sulatetaan liivatteet ja sekoitetaan mascarponen kanssa. Nostellaan kerma mascarponen joukkoon jonka jälkeen seos levitetään vuokaan piparipohjan päälle.

Kakun täytyy tässä välissä hyytyä vähintään neljä tuntia.

Kun kakku on hyytynyt. Laitetaan kiilteen liivatteet kylmään veteen, sulatetaan ne desissä vettä ja sekoitetaan glögin kanssa. Glögin on hyvä antaa hetken aikaa jäähtyä jottei se kuumana riko kakun pintaa. Kun neste on viilentynyt se kaadetaan kakun päälle. Ja hyydytellään taas, mielellään yön yli.


Koristeeksi laitoin kanelitankoja, tähtianiksia ja hopeahelmiä.



Valmiista kakusta en muistanut ottaa kuvaa, tässä vaiheessa se oli jo pöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti