lauantai 10. toukokuuta 2014

Jauhoton piirakanpohja



Jos tarvitse täysin viljattoman ja hiivattoman pohjan piirakkaan tai pizzalle niin tarvitset siihen vain kananmunia. 
Kyllä, luit oikein vain kananmunia.



Jauhoton pohja


4 kpl kanamunia
(halutessa ripaus suolaa)

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, niin kovaksi, että munat pysyvät kulhossa vaikka kääntäisit ympäri. Riko toisessa kulhossa keltuaisten rakenne rikki, lisää halutessa ripaus suolaa ja sekoita kevyesti valkuaisten joukkoon.
Levitä seos uunipellille, paista 175 asteessa n. 15 minuuttia, lisää täytteet ja jatka paistamista toiset 15 minuttia

Meillä valmistui tästä viimeksi broileripizzan pohja.
Uskomatonta, mutta pohja ei munasta huolimatta maistu munalta.

Neljästä munasta tulee pellillinen. Kaksi munaa riittää piirakkavuokaan, pohjaa voi käyttää myös makean piirakan pohjaksi, lisää silloin vain sokeria muutaman ruokalusikallinen keltuaisen joukkoon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti