keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Nokkosmunakas


Nyt on nokkos aika parhaimmillaan, nuoret nokkoset ovat ravinteikkaimpia, sisältävät mm. paljon rautaa sekä muita vitamiineja ja kivennäisaineita. Paljon ravinteikkaampia kuin persilja ja pinaatti.
 Nokkosia toki voi kerätä pitkin kesän, kunhan eivät ole vielä kukkineet ja jos kesällä ajat puskan matalaksi niin saat taas uutta satoa.
Reilu viikko sitten keräsin ensimmäiset nokkoset smoothien joukkoon. Tänään aamupäivällä tytön kanssa ulkoillessa keräsin paperipussillisen nokkosia ja muutaman voikukanlehden jotka sitten laitoin lounasmunakkaan joukkoon.


Nokkosmunakas


Nokkosia
Sipulia
Voita
Oliiviöljyä
Tomaatti
Kananmunia
Ruususuolaa
Mustapippuria
Kurkumaa




Huuhtele hyvin keräämäsi nokkoset, silppua ne sipulin kanssa, laita pannulle runsaasti voita kuullottele hetki sipuleita. Heitä nokkoset perään, lourauta vielä oliiviöljyä päälle. Lisää paloiteltu tomaatti ja mausta seos. Lisää vielä munat ja paista kypsäksi.
Munakas maistuu ihan sellaisenaan tai vihersalaatin kera.




Viikonloppuna ajattelin kerätä pakkaseen ainakin muutaman annoksen nokkoslettuja varten.
 Katsotaan josko innostuisin lisäksi vielä kuivamaan niitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti