keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kookoksinen kurpitsakeitto



Myskikurpitsakeitto kuuluu vakio ruokiin keittiössä.
 Helppo valmistaa ja maistuu perheessämme kaikille. Kurpitsasta tulee myös oikein hyvää uunissa pahtamalla.




Kurpitsa-kookokeitto

 

Yksi myskikurpitsa
Purkki kookosmaitoa tai kermaa
vettä
2 sipulia
1 rkl kookosöljyä
2 valkosipulinkynttä
n. 5 cm pala inkivääriä
ruusuolaa
mustapippuria
kurkumaa


Huuhtele kurpitsa hyvin, halkaise ja poista siemenet.
 (Siemenet voi huuhdella, kuivata ja paahtaa pannulla rapeiksi ja napostella kevyesti suolattuna) 
Paloittele sipuli ja heitä kattilaan kookosöljyn kanssa, paloittele kurpitsa ja laita sipulin joukkoon, sekoittele hetki kattilassa ja lisää kookosmaito/kerma ja vettä sen verran, että kurpitsat juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan vielä paloiteltu v.sipuli, inkivääri ja mausteet. Keitä kunnes kurpitsat ovat kypsiä n.20 minuuttia riippuen täysin siitä minkä kokoisiksi paloiksi lohkoit.
Kun kurpitsat ovat pehmeitä, soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku, 
lisää tarvittaessa mausteita



Kookosmaidolla saa hyvin ruokaisuutta ihan mihin tahansa kasvissosekeittoon.


 


Ripottelin vielä päälle seesaminsiemeniä ja kasan fetajuustoa
(vuohenjuusto sopii myös hyvin). 
Kylkeen vielä siemennäkkäriä runsaalla voilla.


Luksusta arkeen: kuplavesi maistuu ihan parhaalta viinilasista juotuna.



 
.




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti