sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Gluteeniton juustokakku


Kotoa löytyneistä raaka-aineista sovellettu gluteeniton juustokakku.
Itse tykkään enemmän hiukan kirpsakasta sitruunaisesta juustokakusta kuin makeasta, maista täytettä ja lisää sokeria jos ei omaan makuusi ole tarpeeksi.



Juustokakku:


Pohja:
n. 150 g cashew pähkinöitä
2 rkl intiaanisokeria
1 kuivattu viikunaa
25g voita
1 rkl kookosöljyä

Täyte
200 g tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä

Kiille:
3 dl appelssiinimehua
2 liivatelehteä


Tein bamixin myllyllä pähkinöistä ja viikunasta jauhetta, lisäsin sokerin, sekä sulatetun voin ja kookosöljyn.
Toimii varmasti ilman viikunaakin.
Laita leivinpaperi irtokakkupohjavuokaan (24cm) ja levitä taikina pohjalle.
 Laitoin kylmään odottamaan.

Täytteen liivattet kylmään veteen. Vatkaa visipikerma ja sokeri vaahdoksi, lisää tuorejuusto, sirtuunanmehu. Sulata liivatteet tilkassa sitruunamehua ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kaada seos pohjan päälle.

Kun kakku on hyytynyt,  sulata kiilteen liivatteet, sekoita mehun kanssa ja kaada vuokaan.
Anna kakun hyytyä mielellään yön yli.
Koristelin kakun lime siivuilla.

Pähkinäpohja toimi loistavasti juustokakussa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti