Kevät on jo niin pitkällä, että koivut vihertävät ja maasta on noussut vihreää versoa. Vuohenputki kuuluu kevään enimmäisiin villiyrtteihin jotka nousevat maasta ylös. Vuohenputki on todella nopeasti leviävä ja ilmeisesti lähes mahdoton hävittää(?), todellinen riesa siis monelle puutarhassaan.
Ennen vanhaan käytettiin lääkekasvina mm. kihdin parantamiseen, nykyisin luokiteellaan rikkaruohoksi.
Lisätietoa vuohenputkesta klik.
kuva |
Rikkaruoho tai ei niin maistuu silti hyvältä vuohenjuustopiirakassa!
Kasvia voi käyttää keittiössä pinaatin tapaan, paras aika kerätä näin keväällä juuri maasta nousseita
Käytiin eilen metsälenkillä ja samalla keräsin paperikassiin yhden piirakan verran.
Vuohenputkipiirakka juustolla
Pohjana käytin:
Täyte:
4 dl silputtua vuohenputkea
2 dl kreikkalaista jogurttia
2 kananmunaa
50 g mozzarella raastetta
1 valkosipulin kynsi
ripaus mustapippuria
ripaus valkopippuria
ripaus kurkumaa
180 g vuohenjuustoa
Huuhtele ja silppua keräämäsi vuohenputket, raasta valkosipulinkynsi, sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä piirakkapohjan päälle. Paloittele vielä vuohenjuusto kiekoiksi ja laita täytteen päälle.
Pippuri myllystä rouhaisin vielä muutaman kierroksen juuston päälle.
Paistoin 175 asteisessa uunissa n.45 minuuttia.
Vuohenjuuston tilalla voi hyvin käyttää myös fetaa.
Piirakka maistuu mielestäni paremmalta viileänä,
ihan sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Seuraava villiyrtti jota odotan nousevaksi on nokkonen.
Muutaman pienen olen jo bongannut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti