perjantai 18. huhtikuuta 2014

Gluteeniton marianne-suklaakakku


Tässä helppo ohje jos tarvetta tehdä gluteenittomana tai viljoja välttävälle henkilölle kakkua.
Maistui kyllä ihan kaikille.

Itse tykkään, että suklaakakku on suklainen ja sisältä "raaka" siksi käytän jauhoja suht vähän ja paistoaikakaan ei ole kovin pitkä, kakun kypsyyttä kokeillessa tikkuun saa jäädä suklaata.
 Jos tahdot laittaa täytettä kakun väliin niin laita molempia jauhoja 1dl ja paista n.45min.
Tällä sokeri ja suklaa/karkki määrällä kakusta tuli tosi makea, ensi kerrala vähennän sokerin määrää yhteen desiin.




Marianne-Suklaakakku
(gluteeniton)

200 g suklaata. 
150 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl mantelijauhoja 
200 g marianne karkkeja

150 g marianne suklaata
50g voita

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot, murskattu marianne ja sulatettu suklaa.
Kaada taikina irtopohjalliseen kakkuvuokaan (24cm).
Paista uunissa 175 asteessa, noin 25 minuuttia.

Sulatin vielä marianne suklaata ja voita vesihauteessa ja kaadoin jäähtyneen kakun päälle.
Lähikaupassamme ei ollut marianne rakeita niin laitoin kakun päälle pääsiäiseen sopivia suklaamunia.


Kakku on parhaimmillaan kun saa levätä yön yli ennen tarjoamista, suosittelen siis tekemään edellisenä päivän jääkaappiin valmiiksi.

Huomio gluteenittomana tehdessä, että käyttämäsi suklaa on gluteeniton.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti